Thomas Vyncke – Health & Lifestyle Expert

Waarom deze spreker?

 • Ervaringsdeskundige
 • Master in gezondheidswetenschappen en revalidatietechnieken
 • Master in Klinische Psycho-Neuro-Immunologie
 • Fasciale Manipulatie door Stecco
 • Intermitted Living Coach
 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Mens- & actiegericht

Talen:

 • Nederlands
 • Engels

Mogelijkheden:

 • Corporate wellbeing
 • Masterclasses
 • Workshops
 • Interview / Podcast
 • Inspiratiereizen
8

Thomas Vyncke
Health & Lifestyle expert

Keynote

“Take the time to master your mind,
care for your body & nourish your soul.”

Inspireren door te horen, zien & voelen

Thomas is een fenomeen in zijn vakgebied. Hij heeft lange studies achter de rug en een dijk aan ervaring. Wat hem als keynote spreker extra uniek maakt is de wens om die deskundigheid met jou te delen.

Als keynote speaker is het Thomas Vyncke zijn doel om het publiek te verbazen. Dat doet hij op een manier die inspirerend, motiverend en activerend is voor de toehoorders.

Thomas activeert jou met passie met keynotes over:

Intermitted Living

Keynote speaker over de nieuwe wetenschap van dr. Leo Pruimboom. Intermittent living is een wetenschappelijk onderbouwd concept over levensstijl- en systeemgeneeskunde. Intermittent Living omvat onder andere acute stress interventies zoals:

Breath Better

Van de eerste ademhaling bij de geboorte tot de laatste zucht, de adem is altijd en overal aanwezig. Tenzij we klachten ervaren, schenken we er geen aandacht aan. De afwezigheid van ziekte staat NIET gelijk aan gezondheid.

Maak kennis met de kracht van je eigen ademhaling, verruim je bewustzijn door zelf terug de controle te nemen en je status van ‘zijn’ te sturen.

Via de adem krijg je controle over je energieniveau, zenuwstelsel en zoveel meer.

Voor ondernemers en mensen in het algemen is ademhaling dé tool voor:

 • Stressmanagement
 • Focus en concentratie
 • Emotioneel welzijn
 • Verbinding met intuïtie en creativiteit
 • Verbinding en authenticiteit
 • Persoonlijke groei
 • Zelfbewustzijn
Stress as origin of life and health

Een keynote die u meeneemt op een fascinerende reis door de diepten van het leven, waarbij we ontdekken hoe stress niet alleen een onontkoombaar aspect van ons bestaan is, maar ook de oorsprong van leven en gezondheid. Een inspirerend en motiverend verhaal dat aanzet tot positieve transformatie.

Een visionaire keynote die het traditionele perspectief op stress uitdaagt en ons in staat stelt om het potentieel van stress als katalysator voor groei te omarmen. We herdefiniëren het concept van stress, om het te zien als een krachtige motor voor evolutie en veerkracht, zowel op individueel als op collectief niveau.

In de natuur zijn er ontelbare voorbeelden van hoe acute stress een cruciale rol speelt in de ontwikkeling en aanpassing van organismen. Het heeft geleid tot spectaculaire transformaties en prachtige diversiteit op onze planeet. Maar hoe zit het met ons? Hoe kunnen we stress op een constructieve manier benaderen en het in ons voordeel laten werken?

We ontrafelen de wetenschap en de filosofie en voorzien je van concrete strategieën om stress te omarmen en te gebruiken als een hefboom voor persoonlijke groei en welzijn. Leer hoe je jouw veerkracht vergroot en een gezonde balans vindt tussen uitdaging en herstel.

From sleeping beauty to kickass human

Een keynote die de betoverende reis van ‘Sleeping Beauty’ omvormt tot het verhaal van een ‘Kickass Human’ – een epische transformatie die begint bij een cruciaal, maar vaak onderschat aspect van ons leven: slaap. Een inspirerende ontdekkingsreis door de wetenschap van slaap en hoe het de sleutel kan zijn tot het ontgrendelen van het volledige potentieel.

Bekijk slaap vanuit een nieuw en verhelderend perspectief. In een wereld waarin we vaak pronken met onze slapeloze nachten als een teken van toewijding en ambitie, dagen wij u uit om de kracht en het belang van slaap te herontdekken. Ook de wetenschap achter slaap is niets minder dan fascinerend. Het is een complex en essentieel proces dat ons brein en lichaam verjongt, ons immuunsysteem versterkt en onze creatieve vermogens stimuleert.

Maar hoe kunnen we deze kostbare slaap optimaliseren en gebruiken als een instrument voor succes en vervulling?

Ontdek hoe slaap niet alleen het algehele welzijn verbetert, maar ook de mentale scherpte, emotionele balans en prestaties op het werk en in het leven versterkt.

Slaap wordt niet langer gezien als een luxe, maar als een fundamenteel recht op optimale gezondheid. Want wie wil er nou niet die ‘Kickass Human’ worden die met passie, energie en veerkracht door het leven gaat?

Wie is Thomas Vyncke?

Dit is Thomas, inspirator, holistisch therapeut en coach.

GEZONDHEID TERUG IN EIGEN HANDEN

Thomas was op jonge leeftijd reeds ziek en besefte dat de conventionele gezondheidszorg hem niet ging helpen om echt te genezen. Vanaf dat moment heeft hij ervoor gekozen om het heft zelf in handen te nemen en is hij zich gaan verdiepen in de gezondheid en het functioneren van de mens op een holistische manier.

Als expert in de KPNI, de klinische psycho neuroimmunologie, heeft Thomas een zeer sterk wetenschappelijk onderbouwde kennis van het functioneren van de mens. Topics als ademhaling, slaap, koude en emoties sluiten naadloos aan bij wie hij als expert en mens is.

Lead by example is één van Thomas zijn waarden, eerst alles zelf uittesten en dan zijn ervaringen delen; van ademhalingsoefening tot ijsbaden en dan op een authentieke en speelse manier mensen laten nadenken over geloofsovertuigingen. Is dat wel zo? Kan jij echt geen rust vinden of weet je gewoon niet hoe je dat kan doen? Kan ik niet tegen koude of wat wil ik liever vasthouden dan loslaten?

Na een keynote of workshop ga je steeds naar huis met nieuwe inzichten, persoonlijke acties om toe te passen in je dagelijkse leven en een engagement ten opzichte van jezelf en anderen zodat je de verandering ook werkelijk gaat doorvoeren. Een feitelijke gedragsverandering is het hoogste goed en leidt tot een betere levenskwaliteit.

Durf in twijfel te trekken wat je denkt te weten en laat je inspireren door Thomas op weg naar een levensstijl die jou ondersteund in plaats van één die je ziek maakt.

Reviews

“Zo warm, zo integer en zo op maat van de deelnemers.”

★★★★★

Bedankt voor jullie workshop van afgelopen zaterdag. Het is zo fijn om te mogen landen bij mensen die overduidelijk vanuit hun hart willen delen waar ze zelf zo veel baat bij hebben. Zo warm, zo integer en zo op maat van de deelnemers.

Dankjewel om jullie ervaringen en kennis te delen. Hoe meer mensen een lichtje aansteken hoe lichter de wereld wordt. Warme groeten en tot een volgende keer.

Els Verschueren – Founder Hypnose Helpt

★★★★★

“Ik nam deel aan een voormiddag Ecstatic Breathwork. Integere begeleiding, ondersteunend. Veilige omgeving en warme mensen. En een techniek die heel interessant was en elke dag toepasbaar. Dank je voor deze ervaring en hulp en ondersteuning op het juiste moment.

Servaas Le Compte – Bestuurder bij Artists United vzw

★★★★★

 

“Als HSP’er met een moeilijk levenspad was de kennismaking met Estatic Breathwork een hele intense ervaring, doch met zéér gemakkelijke oefeningen. Door de workshop besefte ik dat ik steeds de gevoelens van anderen enorm absorbeer, maar de eigen (pijnlijke) gevoelens al lang niet meer toelaat. Bovendien kon ik het overdenken (tijdens de workshop) niet stoppen, uit angst teveel te voelen. Dit is voor mij een eye opener geweest en heeft de eerste steen gelegd in de zoektocht naar mezelf. Zoals Thomas & Christina het aangaven, moeten we durven te kiezen voor de moeilijke weg. Enkel zo helen we het best! Dus nu, met de juiste begeleiding, kan ik het licht zien aan het einde van de tunnel. Bovendien voelde ik onmiddellijk een enorm positieve energie bij onze ontmoeting, en dat allesomvattend, heeft me direct overtuigd. Ik ben klaar voor het traject!
Tina Van Der Auwera – Eigenaar van beautylicious

★★★★★

 

“Super eerste ervaring op de workshop Breathe Better met Thomas! Goede begeleiding en uitleg. Ik ga er zelf verder mee aan de slag en kom zeker nog terug voor meer workshops!
Frederike Desmet – Personal Trainer

Jouw review hier?

Deel jouw ervaringen met ons. Elke feedback of review helpt ons meer impact te maken.

MAsterclasses

 

– online masterclass –

Breath to relax

Een volledige en betrouwbare online cursus die je leert hoe je relaxerend ademwerk op een veilige en effectieve manier kunt beoefenen.

5% kortingcode: Impact2707

10% kortingvoor members

– online masterclass –

Ecstatic Breathwork

Impactvolle ademhalingsclass om blokkades in je lichaam en geest vrij te maken, stress te verlagen en je racende gedachten een halt toe te roepen. Een aanrader voor wie zichzelf écht wilt leren kennen.

5% kortingcode: Impact2707

10% kortingvoor members

Trajecten / Workshops

 

– traject –

Persoonlijk groeitraject

5% kortingcode: Impact2707

10% kortingvoor members

– workshop –

Cold Experience

5% kortingcode: Impact2707

10% kortingvoor members

– Workshop –

Heat Experience

5% kortingcode: Impact2707

10% kortingvoor members

– Workshop –

Breathwork

5% kortingcode: Impact2707

10% kortingvoor members

Pin It on Pinterest

Share This