Waarom deze spreker?

 • + 20 jaar ervaring
 • Authentiek
 • Mensgericht

Talen:

 • Nederlands
 • Engels
 • Frans
 • Spaans
 • Arabisch

Mogelijkheden:

 • Keynote
 • Workshop
 • Interview / Podcast
8

Rachid Et-Taibi
Expert diversiteit en inclusie

Keynote

“Elk bedrijf dat meegaat op de golf van diversiteit en inclusie, laat succesvolle cijfers zien.”

Als organisatie kan je diversiteit inzetten als sleutel tot succes. Hoe? In zijn keynote over diversiteit op de werkvloer geeft Rachid Et-Taibi je de tools om een diverse samenwerking te laten slagen. Op vlak van personeelswerking, klantenbinding en rendabiliteit.
Als ervaringsdeskundige deelt Rachid zijn kennis en visie op het vlak van interculturaliteit op de werkvloer. Want onze samenleving is divers, dat is een feit. Als Marokkaanse Belg maakte hij het vanop de eerste rij mee dat diversiteit een uitdaging vormt voor bedrijven. Maar diversiteit is mogelijk, noodzakelijk én het vormt bovendien een aanwinst voor je zaak!

Al meer dan 20 jaar verdiept Rachid zich in Diversiteit & Inclusie. Aan diversiteit zijn verschillende dimensies verbonden. Door divers om te gaan met het personeel, de klanten en de omgeving zal je bedrijf er op meerdere vlakken op vooruit gaan. Door vooroordelen te leren herkennen, erkennen en begrijpen, leer je anders om te gaan met je medewerkers. Deze positieve invloed heeft op termijn een gunstig effect op de algemene winst van je bedrijf.

Het belang van een diversiteitspolicy
Het is bewezen dat bedrijven die een diversiteitspolicy hanteren rendabeler zijn en beter scoren dan bedrijven zonder policy. Ontdek in deze keynote wat diversiteit betekent en hoe je er de vruchten van plukt.

Inzetbaarheid

Hoogwaardige seminars, events en bijeenkomsten.

Als professionele keynotespreker gebruikt Rachid zijn zakelijke ervaring en multiculturele achtergrond om zijn publiek te helpen meer uit het leven en het werk te halen. Met een passie voor verhalen neemt hij hen mee op een boeiende reis die laat zien wat de kracht is van je eigen merk, hoe diversiteit een aanwinst is en hoe bewuste doelen, continue verandering en de juiste communicatie je helpen om te groeien.

Reviews

“Door naar zijn keynote te luisteren raakte ik niet alleen geïnspireerd, ik kreeg concrete tips om er mee aan de slag te gaan.”

★★★★★


Namens het FOD Finance Diversity Team:

Wij waren zeer tevreden over uw keynote in zowel het Frans als het Nederlands. De leerdoelstellingen die wij op het gebied van diversiteit en inclusie met ons personeel wilden delen, zijn bereikt. Wij danken u voor uw grote flexibiliteit en aanpassingsvermogen wat de inhoud van dit webinar betreft.

Obdel: Dank je wel, Rachid, voor de presentatie en je zeer ontroerende getuigenissen.

Mona: Bedankt Rachid en gefeliciteerd met je zeer inspirerende parcours.

Ahmed: Dank u voor dit inclusieve moment in alle eenvoud.

– FOD Financiën –

★★★★★

 

Rachid is een van de meest charismatische mensen die ik ooit ontmoet heb. Wat hem hierin uniek maakt is dat hij tegelijkertijd ook erg toegankelijk en “humble” is. Door naar zijn keynote te luisteren raakte ik niet alleen geïnspireerd, ik kreeg concrete tips om er mee aan de slag te gaan. Ik kan Rachid erg warm aanbevelen als keynote speaker maar zeker ook als mens! Hij is betrokken en heeft het hart op de juiste plaats. Rachid is your man!

– Jonas De Zweemer-
Professioneel coach en oprichter van Wedgee

Jouw review hier?

Heb je een keynote van Benny en Cédric bijgewoond?
Deel jouw ervaringen met ons. Elke feedback of review helpt ons meer impact te maken.

 

Biografie

Afkomst inzetten als kracht.

Rachid werd in 1976 geboren in een klein dorpje in Marokko. Hij woonde er in het huis van zijn grootouders. Ze hadden geen elektriciteit of stromend water en leefden een eenvoudig, maar zwaar leven. Water haalden ze enkele kilometers verder aan een waterput, voor de dichtsbijzijnde stad moesten ze tien kilometer wandelen. Het keerpunt kwam toen zijn vader besliste om Marokko te verlaten.

Op zoek naar een beter leven kwamen ze aan in België. Rachid was toen een kleuter. Gaandeweg leerde hij dat als hij zijn dromen wilde verwezenlijken, hij er hard voor moest werken. Hij was een introverte jongen, werd als enige immigrant op school gepest en verloor zijn zelfvertrouwen en zelfrespect. Hij werkte aan zijn zwakke punten en leerde deze om te zetten in positieve principes die hem hielpen zijn doelen te bereiken.

Na de universiteit vond hij na drie sollicitaties een job door zijn afkomst in te zetten als een pluspunt en zo discriminatie te omzeilen. Dit gaf hem de ruimte om zijn grenzen te verleggen. Dankzij een volgende job kon hij uit zijn schulp kruipen en werd hij een veel socialer persoon. Alle puzzelstukken vielen op hun plaats en hij besloot om anderen te helpen als keynotespreker en motivatiecoach aan de hand van zijn persoonlijke reis.

realisaties

 • Auteur van ‘Durf inclusief te ondernemen’
 • Oprichter van de app DNI: ‘Diversiteit en Inclusie’
 • Internationaal keynotespreker in 5 verschillende talen

Pin It on Pinterest

Share This