Waarom het slim is om kansen te geven aan zij die er geen krijgen

Gepubliceerd: 26 jun, 2022

Disclaimer: Sommige links in onze blogposts kunnen affiliate links zijn. Dit betekent dat we een kleine commissie kunnen ontvangen als je iets koopt via deze links. Het gebruik van deze links heeft geen invloed op de prijs die je betaalt, maar helpt ons de kosten van deze website te dekken.We bevelen alleen producten aan waar we achter staan. Bedankt voor je steun!

Stel jezelf de volgende situatie voor:

Je wordt geboren in een land of een situatie die je wil of moet ontvluchten. Denk bijvoorbeeld aan een oorlog of hongersnood, maar je kan evengoed een student zijn die de wereld wil zien of de liefde gevolgd is.
Je raakt ergens verzeild, waar je wil of moet blijven. Je hebt een inkomen nodig en gaat op zoek naar een job, maar…

  • Je spreekt de taal (nog) niet (goed)
  • Je hebt een andere huidskleur
  • Je hebt een andere culturele achtergrond
  • Je kent niemand
  • Je hebt of krijgt beperkende gedachten

Toch wil je absoluut graag een job, omdat het anders moeilijk wordt om te (over)leven. Andere factoren kunnen uiteraard ook meespelen. Je wil misschien een job, gewoon omdat je je wil integreren, omdat je iets wil terugdoen voor de maatschappij en omdat je zinvol wil bezig zijn.

Hoeveel je ook solliciteert, je wordt niet uitgenodigd voor een gesprek. Je krijgt zelfs – meestal – geen reactie. Je mist je familie, je vrienden en meer en meer begin je je af te vragen waar je mee bezig bent.

Wil jij als zaakvoerder zo iemand bij jou in het bedrijf?

Hire for attitude

Wanneer deze persoon leergierig is en bepaalde competenties heeft die ingezet kunnen worden binnen jouw bedrijf, dan zou het antwoord altijd volmondig JA moeten zijn! Denk niet in hokjes die allemaal afgevinkt moeten worden. Denk in mogelijkheden: hire for attitude!

Waarom? Het gaat hierbij om personen die het doorzettingsvermogen en de flexibiliteit hebben om zich aan te passen aan een ander land en een andere cultuur in zeer uitdagende omstandigheden. Wanneer je hen een kans geeft, die niemand anders biedt, dan zullen ze voor jou door een vuur gaan.
Men noemt dit intrinsieke motivatie. Vergeet nooit de kracht van intrinsieke motivatie. Het is zoveel krachtiger dan leiderschap dat handelt uit macht.
Dát is impact maken. Zowel op mens, als maatschappij.

Wat zou het doen om iemand te horen spreken die deze kansen kreeg, maar deze ook zelf afdwong? Wat zou het doen om zo iemand jou te laten inspireren?

Ontdek onze impactspreker rond deze materie.

Vind meer

Categorieën

Volg ons

Voel je vrij om ons te volgen voor meer nieuws en inspiratie.

Dit kan jou ook interesseren

Wat maakt een consultant succesvol in 2024?

Wat maakt een consultant succesvol in 2024?

Als we kijken naar het veranderende landschap van consultancy in 2024, dan word een consultant geconfronteerd met een scala aan nieuwe uitdagingen en kansen. Technologische vooruitgang, veranderende marktdynamiek en evoluerende...

Lees meer

Speak up

Blijf op de hoogte.

Wij houden ook niet van overvolle mailboxen of tijdverspilling. Je mag van ons enkel mail verwachten wanneer deze impactvol is. 

Pin It on Pinterest

Speak up!

Creëer mee(r) impact, deel dit artikel.