MICE-trip 4- en 5- sterren hotels in Spa en Limburg

Gepubliceerd: 10 mrt, 2024

Disclaimer: Sommige links in onze blogposts kunnen affiliate links zijn. Dit betekent dat we een kleine commissie kunnen ontvangen als je iets koopt via deze links. Het gebruik van deze links heeft geen invloed op de prijs die je betaalt, maar helpt ons de kosten van deze website te dekken.We bevelen alleen producten aan waar we achter staan. Bedankt voor je steun!

MICE, dat staat voor Meetings, Incentives, Conventions en Exhibitions/Events is een populair begrip in de eventsector. Het is op die manier dat we in contact kwamen met Katja Kleingeld. Katja is zelfstandig vertegenwoordiger voor verschillende luxe hotels in Spa en Limburg. In deze blog doen we het relaas van een inspirerende 4-daagse trip, die zeer voor herhaling vatbaar is en waarmee we graag ook anderen uit de sector warm maken voor een uitmuntende hospitality.

MICE Silva Hotel Spa

Silva Hotel Spa-Balmoral **** | OFFICIËLE WEBSITE | 4 Star Hotel Spa België

We hadden vooraf telefonisch gereserveerd bij het Silva Hotel, waarbij we Romain aan de lijn kregen. Van het allereerste contact verliep dit hartelijk, waarbij de man zeer behulpzaam was. Toen we later op de avond aankwamen, werd dit gevoel bevestigd.

We overnachtten in de Lake Side Suite die met 82 vierkante meter alle comfort biedt die je maar kan wensen. Vooral het panoramisch zicht over de vallei viel meteen op en is een absolute meerwaarde.

De avond nadien dineerden we met onze groep die bestond uit professionals uit de event sector. Hoteleigenaar Nick Kleingeld deed zijn verhaal en vergezelde ons aan tafel. Een live orkestje smukte de avond op, die begon met champagne en aperitief hapjes en eindigde met een van de deelnemers, Els, die meezong met de artiesten.

Wanneer we de zaal verlieten, raakten we aan de praat met Giovanni. Hij vertelde over zijn passie – die er van af spatte – en dat hij ontzettend dankbaar was voor de kans die hij van Nick had gekregen. Elk contact met de medewerkers van dit hotel was er een van vriendelijkheid en een service die veel verder gaat dan een toevallige ontmoeting.

Silva Hotel Spa-Balmoral - Eventonline


Ook de eventruimtes bieden heel wat mogelijkheden. Met het circuit van Spa-Francorchamps in de zeer nabije omgeving en de Thermen van Spa waar we te voet naartoe wandelden, heeft dit hotel heel wat te bieden. Dit is ook te zien aan de gerenommeerde gasten die hier al verbleven en waar men trots op mag zijn. De eventruimtes hebben allen een naam die verwijst naar een bekend Formule 1 circuit. Zij bieden ruimte aan kleine groepen tot aan de grootste eventruimte die meer dan 200 gasten kan ontvangen, gekoppeld aan de bar en het restaurant. Alles kan op maat gemaakt worden en aangezien Nick én Katja zelf ondernemers zijn die out-of-the-box durven te denken, is hier énorm veel mogelijk.
De wellness zelf kan uiteraard niet ontbreken in dit prachtige 4-sterren hotel in Spa. Wij raden dit hotel dan ook ten zeerste aan.

Meer info over het hotel en zijn eventruimtes vind je via deze link: https://www.silvahotelspabalmoral.be/nl/meeting-rooms.html.

MICE Landgoed Altenbroek

Evenementen bij Landgoed Altenbroek

In dit hotel, in de prachtige Voerstreek, hebben we enkel de lunch genuttigd. Voor we aan tafel gingen, mochten we plaats nemen in het prachtige salon. Wat meteen opvalt bij het landgoed, is de oprijlaan waarbij je meteen geniet van de vergezichten die de Voeren te bieden hebben. Het landgoed straalt een grandeur uit, die wordt versterkt door de gigantische vijver.

De grootste eventruimte biedt zeer veel mogelijkheden, waarbij we bijvoorbeeld gecharmeerd waren door de vleugelpiano en we al wegdroomden van een gemaskerd bal.

Meer info over de verschillende eventruimtes vind je hier: https://www.altenbroek.com/meetings-events .

MICE Stiemerheide

Hotel Stiemerheide, Genk – Bijgewerkte prijzen 2024

Dit hotel in Genk is sinds begin 2021 eigendom van Jochen Leën en vormt een toegangsweg naar het enige nationale park dat Vlaanderen rijk is: de Hoge Kempen.

Stiemerheide is een thuishaven voor gerenommeerde sportclubs uit binnen-en buitenland. Racing Genk kent hier de weg vlot en met de 18-holes golf ‘Spiegelven’, waar we zelf van een initiatie mochten proeven, kan je inbeelden dat ook andere business gerelateerde prominenten dit als een zeer interessante locatie zullen bestempelen.

Doorheen het ganse hotel kom je zeldzame mineralen tegen. Deze werden gevonden op aarde – of in de ruimte. Zelfs in de Junior Suite kwamen we enkele parels tegen. In de eetzaal ‘Moonstone’ – what’s in a name – hangt een ruisachtig maanoppervlak te schitteren tegen de muur. We komen er bij onze laatste halte, La Butte aux Bois, nog op terug.

Restaurant Moonstone | Visit LimburgWij hebben tweemaal gegeten in ‘Moonstone’, dat bij Gault&Millau op het moment van schrijven een waardering geniet van 13,5 op 20. Ook Michelin waardeert het restaurant met een Bib Gourmand, dat staat voor een kwaliteitsvol en royaal driegangenmenu tegen een zeer betaalbare prijs.

De site heeft echter nog een ander restaurant: De Kristalijn krijgt op het moment van schrijven een 17 op 20 bij Gault&Milau. Hier kunnen we echter niets meer over zeggen, aangezien we hier niet hebben gegeten.

Wij merkten dat het hotel een enorm potentieel heeft. De suites worden momenteel gerenoveerd en ook de eventruimtes worden stap voor stap naar een volgend level getild. Wat bijvoorbeeld opviel was het wat verouderde tapijt, maar dit zal gegarandeerd binnenkort aangepakt worden, waardoor deze locatie alleen maar nog meer standing zal krijgen met nog meer (inter)nationale gasten als gevolg.

Meer info over het hotel en de event mogelijkheden vind je hier: https://www.stiemerheide.be/zakelijk/.

MICE La Butte aux Bois

La Butte aux Bois viert honderdjarig bestaan - Chapeau Magazine

Dit 5-sterren hotel ademt klasse uit op elk vlak. Wat bij aankomst nog een ‘groot hotel’ lijkt, verandert onmiddellijk bij binnenkomst. Wij werden warm en zeer professioneel ontvangen door Stefan Callaars, de Director of Sales. Strak in het pak, gemoedelijk met de glimlach, zelfzeker en stralend van ambitie en drive. En of hij trots mag zijn… (Inside information: wij hadden hem in onze gedachten binnen de minuut zelf aangeworven.)

Onze rondleiding begon met een glas champagne – nooit een slecht idee.
De verschillende eventruimtes – die stuk voor stuk tot de verbeelding spreken – vind je via deze link: https://labutteauxbois.be/beschikbare-ruimtes/ .
Er is zowel ruimte voor de kleinere vergadering, als voor de grotere events tot wel 450 gasten. De grootste ruimte, Sapphire, is ook zo ingericht, dat zij opgedeeld kan worden zodat je nooit het gevoel krijgt van een lege zaal wanneer je bijvoorbeeld een event voor 100 of 200 gasten host.

De kamers en suites zijn allen voorzien van de luxe die je mag verwachten op deze plek. Wij verbleven zelf in La Forêt. Dit is een nieuw gedeelte waarbij het bed in het midden van de kamer staat. Het zicht bij het ontwaken spreekt voor zich. Ook La Butte aux Bois vormt een toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Het lacht jou toe wanneer je de gordijnen open trekt.

Wij hebben in Bar Papillon genoten van een aperitief om de avond verder te zetten in Le Ciel van chef Pieter Beurskens.
Ook Ralf Berendsen heeft hier zijn eigen restaurant. Net op de ochtend na onze overnachting lazen wij in de krant dat dit restaurant wel eens de rol van Het Hof van Cleve zou kunnen overnemen als 3-sterren restaurant. Wij hebben er – jammer genoeg – niet gegeten, maar de ruimte ademt alvast rust en klasse uit. ‘Ruimte’ mag je hier trouwens letterlijk nemen. Er hangen mineralen van de aarde, de maan én van Mars aan de muur te pronken.

GEPROEFD. Le Ciel is de nieuwe bistro van La Butte aux Bois (Lanaken) | Het  Belang van Limburg Mobile


Dit is maar een tipje van de ijsberg. We hadden het bij Hotel Stiemerheide hierboven al over Jochen Leën. Deze veertiger is niet alleen een zeer gerespecteerd en begenadigd juwelier, maar vooral een zakenman met, sinds 2021, twee luxe hotels in zijn portefeuille. We zagen hem even in het voorbij gaan, maar onze aandacht werd vooral getrokken door de vele edelstenen doorheen het hotel – ook wel gemstones genoemd. De heer Leën is een echte verzamelaar, wat niet mag verbazen als juwelier. Verwacht je dus aan een museum van schitterende edelstenen en mineralen. Wanneer je denkt dat dit alles is, dan kunnen wij grijnzend het hoofd schudden. Een dinosaurus bewaakt de ruimte tussen de wellness en onze overnachtingsplek. In een reportage zagen we dat er zelfs een kleine mammoet dienst deed als onthaal en ook nu zijn er weer meerdere schedels van voorhistorische viervoeters te bewonderen.


Net wanneer je denkt dat je alles hebt gezien, krijgen we een unieke inkijk in een stukje buitenaardse magie. Stefan, onze gids, opent de poort naar de moon and the stars. We komen letterlijk terecht in iets wat op een maanoppervlak lijkt en het strafste van al: niets hiervan is kitchering of nep. Enkel de dino die buiten staat is een replica.

Onder andere Chelsea FC, Liverpool (geheel exclusief), Quick-step cycling team, AS Roma, Real Madrid, FC Porto, Sporting Lissabon, FC Basel, Bayer Leverkusen, Olympisch Elftal Nederland & KRC Genk genoten van een oase van rust, de gewenste gastronomie & de relatieve kleinschaligheid! De optimale faciliteiten & zeer ruime ervaring met topsport teams maken La Butte aux Bois tot de juiste keuze.

Tip: La Butte aux Bois viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan en betrekt ook jou graag in de feestelijkheden. Wanneer je houdt van luxe, klasse, elegantie en niveau, dan is dit dé place to be. Wij raden dit hotel zéér sterk aan en zijn fan.

Conclusie

La Butte aux Bois à partir de 200 €. Hôtels à Lanaken - KAYAK

Wat in al deze hotels een enorm voordeel biedt, is de makkelijke bereikbaarheid én de ruime, gratis parking. Elk hotel heeft biedt een waaier aan mogelijkheden én gelegenheden. Van kleine vergadering en intiemer event tot klassevol groot event. Dit zowel voor een trouw, als business gerelateerd. Wat uiteraard nog een enorm voordeel is, is dat jouw gasten kunnen blijven overnachten. Elk hotel denkt hierin mee en kan formules op maat uitwerken.

Wij hebben zelf getest en zijn alvast fan. La Butte aux Bois maakt alvast een zéér grote kans voor ons trouwfeest, maar shhhht, misschien hoeft nog niet iedereen dit te weten…

Wens je meer informatie over deze of andere hotels/eventlocaties, dan raden wij sterk aan om contact met ons op te nemen om te genieten van extra service en voordelen.

Vind meer

Categorieën

Volg ons

Voel je vrij om ons te volgen voor meer nieuws en inspiratie.

Dit kan jou ook interesseren

Wat maakt een consultant succesvol in 2024?

Wat maakt een consultant succesvol in 2024?

Als we kijken naar het veranderende landschap van consultancy in 2024, dan word een consultant geconfronteerd met een scala aan nieuwe uitdagingen en kansen. Technologische vooruitgang, veranderende marktdynamiek en evoluerende...

Lees meer

Speak up

Blijf op de hoogte.

Wij houden ook niet van overvolle mailboxen of tijdverspilling. Je mag van ons enkel mail verwachten wanneer deze impactvol is. 

Pin It on Pinterest

Speak up!

Creëer mee(r) impact, deel dit artikel.