Leiderschap: Wat leert Parijs-Roubaix ons…

Gepubliceerd: 8 apr, 2024

Disclaimer: Sommige links in onze blogposts kunnen affiliate links zijn. Dit betekent dat we een kleine commissie kunnen ontvangen als je iets koopt via deze links. Het gebruik van deze links heeft geen invloed op de prijs die je betaalt, maar helpt ons de kosten van deze website te dekken.We bevelen alleen producten aan waar we achter staan. Bedankt voor je steun!


Er wordt in het wielrennen 🚴‍♂️ best wel wat geschiedenis geschreven.
Vorig jaar met Team Visma | Lease a Bike dat de unieke, nooit eerder vertoonde, treble wist te realiseren met het winnen van alle 3 de grote rondes in 1 jaar.

Dit weekend werd er weer wielergeschiedenis geschreven: ene Mathieu van der Poel wist als regerend wereldkampioen 🏳️‍🌈 een unieke treble te scoren voor zijn ploeg, Alpecin-Deceuninck Cycling Team.

Daar waar hij in Milaan-San Remo nog kopwerk deed en het laatste gaatje dicht reed voor de latere winnaar, zijn teamgenoot Jasper Philipsen, wist hij nu zowel Ronde van Vlaanderen, als Parijs-Roubaix te winnen.
Drie ‘Monumenten’ op een rij – nooit eerder vertoond en in zijn huidige vorm -en die van de ploeg – is alles mogelijk…

Waarom nu deze blog en what’s in it for you ❓

Leiderschap: Inzichten en voorbeelden:

✅ Als leider geef je het voorbeeld en ga je voorop in de strijd.
✅ Wanneer je dit succesvol doet, dan gaat jouw team voor jou door het vuur en sterker nog, bij een goede en duidelijke communicatie met duidelijke doelen, kan jouw team zichzelf sterk overtreffen (Het is geen toeval dat zij met 3 in de top 6 eindigen)
✅ Vul zelf gerust aan, er zijn nog heel wat parallellen te trekken

Kritische puntjes:

– ‘Supporters’ die bier blijven gooien, ‘boe’ roepen en nu zelfs doelbewust een petje gooien richting het wiel: Dit zegt veel over deze mensen ‘hun leven’. Je kan ‘meer fan’ zijn van de ene, dan van de andere. Supporteren doe je vooral op een positieve manier. To support…
– Soudal Quick-Step Pro Cycling Team: Hét team dat steeds het voorjaar domineerde. Zo onherkenbaar. Ik werd verliefd op de koers door dit team. De manier waarop Alpecin-Deceuninck Cycling Team gisteren – en het hele voorjaar – domineerde, zo deed Quick-Step het de afgelopen decennia. Het was een team. Het was de ‘blauw’druk van het team.

➡️ Zorg er voor dat je als bedrijf herkenbaar blijft. Ook al doe je een switch en heb je andere doelen, zorg dat de kern van jouw succes hetzelfde blijft. Behouw dit als basis en bouw verder op dát fundament. Zonder fundamenteel alles om te gooien. Dit zorgt voor chaos en dat mensen afhaken. Jammer, zo jammer. Maar wel iets waar je als bedrijf/ondernemer enorm van kan leren.

HERBELEEF. Mathieu Van der Poel wint na solo van 60 kilometer voor tweede  jaar op rij Parijs-Roubaix | Het Belang van Limburg Mobile

Leiderschap in het bedrijfsleven

De prestaties van teams en individuen in de wielersport weerspiegelen vaak ook essentiële principes van leiderschap, die van toepassing zijn in diverse aspecten van het leven en het bedrijfsleven. Het voorbeeld van de leider die vooraan staat in de strijd, zoals Van der Poel dat deed voor zijn team, toont aan hoe effectief leiderschap teams kan motiveren en inspireren om buitengewone prestaties te leveren. Duidelijke communicatie en het stellen van heldere doelen spelen hierbij een cruciale rol, waardoor teams in staat zijn om hun potentieel volledig te benutten en uitzonderlijke resultaten te behalen.

Wil je meer leren over leiderschap❓Dan zetten wij enkele toppers in the picture die mogelijks minder van wielrennen kennen, maar zoveel meer over leiderschap.

Onze Impact Speakers over Leiderschap:

Marilien Poelmans: mentor for leaders & entrepreneurs
Haike Van Dyck: vrouwelijk leiderschap
Nancy Vermeulen: the sky is NOT your limit
Mark Van Gossum: van re-actief naar pro-actief ondernemen en managen
Barbara Van Cauwelaert: stress management
Leticia Vandemeersche: hoogbegaafdheid als (unieke) kracht
Joris Walraet: effectieve communicatie en executive interim management

Als je meer wilt leren over leiderschap, bieden experts zoals Marilien Poelmans, Haike Van Dyck en anderen waardevolle inzichten en begeleiding. Hun expertise strekt zich uit tot verschillende domeinen, van stressmanagement tot effectieve communicatie, en biedt waardevolle lessen die van toepassing zijn op zowel de wielerwereld als het bedrijfsleven. Aarzel niet om contact met hen op te nemen en je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Feel free to contact them 😉🚀

Vind meer

Categorieën

Volg ons

Voel je vrij om ons te volgen voor meer nieuws en inspiratie.

Dit kan jou ook interesseren

Speak up

Blijf op de hoogte.

Wij houden ook niet van overvolle mailboxen of tijdverspilling. Je mag van ons enkel mail verwachten wanneer deze impactvol is. 

Pin It on Pinterest

Speak up!

Creëer mee(r) impact, deel dit artikel.