Leticia Vandemeersche – Optimization Gifted Talent in Businesses

Leticia Vandemeersche

Waarom deze spreker?

 • Heel interactief
 • Inspirerend
 • Concreet
 • Pragmatisch
 • Beleving

Talen:

 • Nederlands
 • Engels

Mogelijkheden:

 • Keynotes
 • Workshops
 • Masterclasses
 • Interview / Podcast
 • Trainingen
8

Leticia Vandemeersche
Optimization Gifted Talent in Businesses

Keynotes

Nurture the potential of high achievers by embracing giftedness.

Hoogbegaafdheid wordt vaak geassocieerd met woorden als ‘raar’ en ‘nerd’. Er bestaan ontelbaar veel mythes rond hoogbegaafdheid. Het gevolg is vrij simpel: het ware talent waarover ze beschikken wordt amper opgemerkt, laat staan ingezet.

In de meeste literatuur wordt hoogbegaafdheid dan ook als iets belastend of negatief gezien, wat het thema zeer beladen maakt.

Leticia gooit het over een andere boeg en slaagt er met verve in om hoogbegaafdheid als een troef te zien en dus ook positief in te zetten. Meer zelfs, door te weten wat hoogbegaafdheid is en de bijhorende technieken te kennen, tilt een bedrijf meteen al haar medewerkers op.

Dat maakt Leticia duidelijk door tal van praktijkvoorbeelden die wetenschappelijk gekaderd worden. 

Customer Experience

Keynotes & onderwerpen

 • Hoe kan een leider het talent van elk teamlid maximaal aanspreken en inzetten?
 • Hoe herken ik hoogbegaafdheid op het werk?
 • Preventie bore- en burn-out bij highpotentials.
 • Hoe maak ik van een B-player een A-player?
 • Neurodiversiteit: de link tussen ADD, ADHD, autisme, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Impact op de werkvloer

Elk bedrijf dat zichzelf respecteert en zegt in te zetten op inclusie, diversiteit en duurzaamheid, trekt automatisch de echte highpotentials aan door in te zetten op hoogbegaafdheid. 

  Leticia weet waarover ze spreekt, is discreet en durft toch de dingen te benoemen die essentieel zijn. Aanbevelenswaardig!

  Nastassia Van Hove

  HR-manager, Katoen Natie

  Wie is Leticia Vandemeersche?

  “Het is mijn missie om hoogbegaafden in te (laten) zetten op hun sterktes en talenten, zodat bedrijven hun specifieke kenmerken omarmen, zich hiermee onderscheiden en net hierdoor floreren.”

  In haar job als leerkracht ontwikkelde Leticia haar eigen lesmateriaal en methodieken om de talenten van hoogbegaafde jongeren te helpen ontwikkelen. Ze ondervond dat dit niet alleen een positief effect had op de hoogbegaafden, maar ook op alle leerlingen in haar klas. Het resultaat was even simpel als verbluffend: zowel de talenten als het zelfvertrouwen van al haar jongeren werd sterker.

  In 2018 richtte ze haar bedrijf Oida op, waar ze nascholingen verzorgde voor andere scholen in Vlaanderen en jongeren met hun ouders begeleidde. In 2020 schreef ze haar eerste boek Sterke leerlingen in de klas. Basistools voor verrijkend lesgeven.

  Vandaag werkt Leticia fulltime voor haar zaak en past ze dit verhaal volledig toe in bedrijven en bij highpotentials die een carrièreswitch overwegen. Alle hoogbegaafde en volwassenen en highpotentials lopen tegen exact dezelfde uitdagingen aan als de jongeren. Hun talenten worden nog veel te weinig ontdekt en ingezet: de talentwaste is ontzettend groot. Leticia geeft daarom trainingen en keynotes aan professionals en in bedrijven die dit gouden talent willen ontdekken en correct inzetten. Ook hier is het resultaat indrukwekkend: niet alleen wordt er meer talent ontdekt, het beschikbare potentieel worden extra versterkt en positief gechallenged.

  Op dit moment schrijft Leticia aan een boek waarin ze haar kennis, ervaring en handige tools verzamelt voor bedrijven en professionals die hun highpotentials willen versterken en behouden.

  Leticia wordt zeer gewaardeerd omwille van haar

  • heldere uitleg
  • groot analytisch denkvermogen
  • oprecht zoeken naar een oplossing voor elk vraagstuk
  • vlotte communicatie en presentaties
  • enthousiasme

  Reviews

  ★★★★★

  Het zoeken naar mijn eerste job begon bij het zoeken naar een goede loopbaancoach. Via mijn ouders en zus kwam ik bij Leticia terecht en vanaf het eerste gesprek merkte ik dat het een schot in de roos was. Ze neemt uitgebreid de tijd om alle aspecten te weten te komen die voor mij meespelen bij het zoeken naar een job en ze staat bij alle daaropvolgende gesprekken open voor nieuwe/veranderde informatie. Vervolgens zijn we samen aan de slag gegaan om op basis van die informatie te achterhalen welke sectoren, welke bedrijven en welke jobs mij zouden aanspreken. Niet alleen zal ik daardoor uiteindelijk effectief aan een job raken, maar ik heb vooral een vaardigheid geleerd die ook later in mijn leven van grote waarde zal zijn: hoe te zoeken naar een job of een omgeving die op voldoende vlakken bij mij past, ook op vlakken waar je in het begin niet bij stilstaat, maar die op termijn een grote invloed kunnen – en zullen – hebben.

  Tijdens de gesprekken komt ze met veel ideeën en manieren van aanpakken op de proppen, maar ze zal (haast) nooit zeggen “Dit is wat je moet doen” (tenzij het over het schrijven van een CV gaat, dat moet je nu eenmaal doen voor een sollicitatie), maar altijd “Dit is wat je kunt doen, wat denk je ervan?” Daarnaast blijft de begeleiding ook niet beperkt tot de afspraken in haar praktijk. Het inleidende telefoongesprek sloot ze af met de boodschap dat ik altijd vragen via mail mocht sturen en met de belofte dat ze die zou beantwoorden, een belofte waar ze zich ook aan hield; elke mail die ik haar de afgelopen maanden verstuurd heb, is duidelijk en snel beantwoord. Ik heb zelf ook regelmatig een mail van haar gekregen met extra informatie, een samenvatting van de afspraak van de vorige dag en zelfs met vacatures die ze tegenkwam en waarvan ze dacht “Dat is misschien iets voor Pieter”. Kortom, ze begeleidt op een persoonlijke manier in twee betekenissen: ze stemt haar begeleiding af op de specifieke persoon en ze onderhoudt een warm en menselijk contact tijdens de begeleiding, geen afstandelijk of koud contact.

  Leticia heeft mij geholpen om de zoektocht naar een job met vertrouwen en met een duidelijke aanpak voort te zetten. Iedereen die, net als ik een paar maanden geleden, niet goed weet waar te beginnen, kan ik ten stelligste aanraden Leticia in de arm te nemen.

  Pieter Senden – Software developer bij Sweet Musterd

  ★★★★★

  Great value add for every company – I highly recommend everybody to have a close look at what this service can bring for him/her.

  Gert De Vleminck – zStack leader Belgium-Luxembourg at IBM

  ★★★★★

  Voor ik intern aan een nieuwe functie begon, kreeg ik een assessment bij Leticia. Het is indrukwekkend hoe ze op korte tijd mijn kerntalenten in kaart kon brengen en kon aangeven hoe deze op elkaar inwerken. Het was een geruststelling om gewapend met nieuwe inzichtingen, tips en tricks aan mijn nieuwe uitdaging te kunnen beginnen. Leticia weet waarover ze spreekt, is discreet en durft toch de dingen te benoemen die essentieel zijn. Aanbevelenswaardig!

  Nastassia Van Hove – HR Manager at Katoen Natie

  ★★★★★

  “De grote meerwaarde van Leticia ligt niet alleen in haar luisterend oor en groot analytisch vermogen om de nodige verbanden te leggen, maar ook in haar empathie en diepgaande begrip van individuele behoeften. Haar vermogen om snel een vertrouwensband op te bouwen zorgt ervoor dat je je direct op je gemak voelt bij haar. Bovendien kan je profiteren van haar positieve energie, die inspirerend werkt en je motiveert om het beste uit jezelf te halen.”

  Ebrahim Afennas – Freelance consultant

  ★★★★★

  “Je positieve uitstraling en attitude werken echt inspirerend en motiverend!”

  Lotte Swennen – UCLL

  ★★★★★

  “Great value add for every company!”

  Gert De Vleminck – IBM

  Jouw review hier?

  Deel jouw ervaringen met ons. Elke feedback of review helpt ons meer impact te maken.

  boeken – workshops – reizen – Masterclasess – …

   

  – Trainingen –

  De HiPO-Academy

  online trainingen voor professionals

  HiPO Academy - Online trainingen voor professionals

  – Coaching –

  Coaching op maat

  datum overeen te komen

  Nancy Vermeulen profiel

  – Blog –

  Over highpotentials en hoogbegaafden in bedrijven

  Blog Oida

  Pin It on Pinterest

  Share This