Karl Mortier – Visual Storytelling with a sense of humor

Waarom deze spreker?

 • Heel interactief
 • Creatief
 • Visuele beleving
 • Inspirerend
 • Concreet
 • Pragmatisch
 • Humoristisch

Talen:

 • Nederlands
 • Engels
 • Frans

Mogelijkheden:

 • Keynotes
 • Workshops
 • Masterclasses
 • Interview / Podcast
 • Presentatie
8

Karl Mortier
Visual Storytelling with a sense of humor

Keynotes

The power of visualisation

Breng complexe informatie efficiënt over

In de hedendaagse snelle, informatie-gedreven werkomgeving, waar beslissingen snel genomen moeten worden en communicatie helder moet zijn, worstel je vaak met het efficiënt overbrengen van complexe informatie. Je zoekt naar methoden om snel tot de kern te komen, zonder de essentie te verliezen.
Deze keynote vult een cruciale behoefte in door professionals niet alleen de tools te geven om effectiever te communiceren, maar ook door een nieuwe dimensie toe te voegen aan je manier van denken en presenteren. Zo word je beter uitgerust om te floreren in een dynamische visuele omgeving tijdens meetings, onderhandelingen, presentaties, brainstormsessies,…

Over de keynote

Bereid je voor op een visuele reis met Karl, waarbij de kracht van visualisatie tot leven komt in een dynamische en interactieve keynote. Ontdek hoe beeld, tekst, en stem samen een onvergetelijke impact maken.

In onze snelle, overgestimuleerde wereld gaat de essentie vaak verloren in de ruis. Hoe vaak vangen we onszelf niet dat we vergeten te ‘zien’ en echt te begrijpen wat voor ons ligt? Dit probleem raakt professionals over alle industrieën: het onvermogen om helder te zien en te visualiseren kan leiden tot miscommunicatie, gemiste kansen, en stress.

Breng helderheid en betrokkenheid tijdens vergaderingen

Stel je voor dat je in een vergadering zit waar de ideeën over en weer vliegen, maar niets blijft hangen.. Frustrerend, toch? Deze momenten vragen om een krachtige oplossing: The Power of Visualization.   Klaar om met pen en papier helderheid en betrokkenheid te brengen. Tijdens deze keynote onthult Karl de geheimen van effectieve commuicatie en visualisatie. Met praktische technieken en interactieve oefeningen leer je hoe je:

 • Visuele concepten kunt gebruiken om complexe ideeën eenvoudig te maken.
 • Jouw stem en tekst samenvoegt om je boodschap kracht bij te zetten.
 • Een blijvende indruk maakt door de kracht van beeldend denken.
 • Je boodschap met humor te versterken

Het positieve effect van visualisatie

Na deze keynote zul je merken dat je ideeën beter blijven hangen, je communicatie effectiever wordt, en je stressniveau vermindert. Je zult beter uitgerust zijn om je visie te delen met anderen, wat leidt tot meer begrip en samenwerking.

Interactie en humor

Karl’s benadering is doorspekt met humor en interactie. Je zult lachen, leren, en misschien zelfs schetsen. Welkom in een wereld waar visualisatie niet alleen wordt gezien en ook beleefd!

Doelgroep

De keynote is ideaal voor een breed scala aan professionals die hun communicatievaardigheden willen verbeteren en creatieve manieren willen leren om informatie over te brengen. Hier zijn enkele groepen die bijzonder veel baat kunnen hebben bij deze training:

 

 • Interne Trainers: Deze professionals kunnen de technieken gebruiken om complexe trainingsmaterialen toegankelijker en boeiender te maken voor hun publiek.
 • Facilitatoren: Zij die workshops, vergaderingen of brainstormsessies leiden, kunnen visualisatietechnieken gebruiken om discussies te stimuleren en ideeën duidelijker te maken.
 • Coaches: Coaches kunnen visualiseren gebruiken als een tool om cliënten te helpen hun gedachten te ordenen, doelen te stellen en voortgang te visualiseren.
 • Projectmanagers: Voor het overzichtelijk presenteren van projectplannen, voortgangsrapportages en resultaten aan teams of stakeholders.
 • Marketingprofessionals: Zij kunnen profiteren van visuele technieken om boeiende presentaties en materiaal te creëren dat de aandacht van de klant grijpt.
 • HR-medewerkers: Voor het visueel uitwerken van procedures, trainingen en teambuilding activiteiten.
 • Consultants: Voor het snel kunnen schetsen van bedrijfsprocessen, strategieën of oplossingen tijdens sessies met cliënten.
 • Onderwijsprofessionals: Leraren en educatieve ontwerpers kunnen deze vaardigheden gebruiken om lesmateriaal aantrekkelijker en begrijpelijker te maken.
 • Ondernemers: om hun ideeën, plannen en projecten beter te structureren en de lange termijnvisie te bewaken.
Karl Mortier - Public speaker

“Karl’s humor, creativiteit en enthousiasme werken aanstekelijk. Als het over het verankeren van kennis dankzij beelden gaat, is er geen betere trainer dan wat Karl voor jou kan betekenen. Ik beveel Karl sterk aan voor je volgende event of training.”

Mic Adam

Trainer & Consultant, LinkedIn TM

Wie is Karl Mortier?

Karl Mortier: trainer, keynotespeaker
met een unieke specialisatie in visualisatie en humor

Karl Mortier is een gerespecteerde trainer en keynote spreker met een unieke specialisatie in visualisatie en humor.  Hij is Gecertifieerde NLP Master Trainer aan de NLPU in Santa Cruz (VS), Facilitator en Coach. 

Hij staat bekend om zijn vermogen om complexe ideeën op een begrijpelijke en visuele manier over te brengen, wat hem een gewilde figuur maakt in het veld Learning & Development

Daarnaast is hij actief als een Visual Practitioner, waarbij hij mensen ondersteunt om zelf na te denken en hun ideeën visueel vorm te geven, wat helpt bij het stimuleren van creatief denken en probleemoplossing.  In al zijn interventies brengt hij naast de visualisatie altijd de kracht van humor.

Karl is sedert 2007 actief in de wereld van Learning & Development en stond mee aan de wieg van verschillende leerinnovaties de afgelopen jaren.  

Karl is auteur en co-auteur van verschillende boeken:

 • Help mijn papa is een coach, 2024
 • Faciliteren is een spel, 2023
 • Beyond Words, co-auteur en illustrator, 2023
 • Omleiding, een kinderboek voor volwassenen, 2017

Reviews

★★★★★

“Karl zijn spontane manier om het onderwerp aan te brengen, op het eerste zicht los en toch gestructureerd, de vele handige en eenvoudige tips en vooral de oefeningen maken dat het een leerrijke, leuke ervaring is.”

David Magerman – Trainer Coach

★★★★★

“Kan je een zaal met meer dan 200 mensen én met een mix van jong en oud boeien met enkele breinfijne experimenten? Dat kan! Karl Mortier deed het op Toast Literair van Davidsfonds Ieper op 21 januari in CC Het Perron in Ieper. ‘Speels informeren’ en ‘actief betrekken’ vormen de rode draad. Met een duidelijke link ook naar zijn eerste boek Omleiding… een kinderboek voor volwassenen. Een aanrader!”

Dirk Debuyser – Voorzitter Davidsfonds

★★★★★

“I had a really fun evening with Karl’s Storytelling with humor. I must say I was somewhat hesitant in the beginning as humor in these settings can sometimes feel inauthentic, but Karl opened up the room instantly.”

Ine Verlinden

★★★★★

“It is always a pleasure to be in the company of Karl. He has immersed himself in the world of visual thinking and presentation to provide unique services to his clients. His storyboard design and mind mapping demonstrate a real skill of bringing concepts alive and making them memorable for clients.”

Liz Oseland – Serial Entrepreneur (UK)

★★★★★

Every project we delivered was a success thanks to Karl’s great outsourcing management skills, excellent just-in-time resourcing, motivation, flexibility and dedication. And we don’t forget to have fun and share the success as a team which makes our collaboration a long-term win-win partnership. I am happy to recommend Karl for high quality service and value-added coaching projects.

Levent Korkmaz – Sales Force Expert (BUL – TUR)

★★★★★

Karl was een meerwaarde voor onze zoektocht naar de toekomst. Creatieve geesten willen zaken gevisualiseerd zien. Karl maakte schetsen bij alles wat verteld werd. Tot op vandaag vormen deze schetsen nog altijd een visuele samenvatting van onze kernwaarden. Een beeld en woorden … er kan veel over gezegd worden maar spreekwoord klopt!

Jozef Hessel – Zaakvoerder A1AR Architecten

★★★★★

Karl was integral to the enormous value provided throughout his training. Karl shared his creative genius as he illustrated each component of this training in imaginative, fun and memorable artworks. His capacity to capture key learning concepts and translate them into vivid imagery not only provided us all with a library of visual knowledge that evokes our senses, his work also activates our recall of the learnings and increased our capacity to use and apply what we have learnt. 

Joanne Clark – Guiding Allied Health (Australia)

Jouw review hier?

Deel jouw ervaringen met ons. Elke feedback of review helpt ons meer impact te maken.

boeken – workshops – reizen – Masterclasess – …

 

– CoachingTraject –

Persoonlijke &
Professionele groei

Semco

– Visual Storryteller –

Graphic Recorder

Graphic Recorder - Karl Mortier

– Boek –

Help, mijn papa is een coach

 

Video interviews & artikels

Pin It on Pinterest

Share This