Fleur Ravensbergen –
Internationale gewapende conflicthantering & onderhandelen

Waarom deze spreker?

 • Internationaal gevraagd
 • Authentiek
 • Menselijk & effectief

Talen:

 • Nederlands
 • Engels

Mogelijkheden:

 • Masterclass
 • Mediaoptreden / interview
 • Presentatie
 • Mediation
 • Workshop
8

Fleur Ravensbergen
Gewapende conflicthantering & onderhandelen

Keynote

“Ik help jou om op eigen kracht constructief en met zelfvertrouwen met conflict in je leven om te gaan”

Een presentatie die een blijvende indruk nalaat en aanzet tot actie

Door haar verbazingwekkende en inspirerende verhalen weet Fleur Ravensbergen het publiek mee te nemen in haar belevenissen als internationale vredesbemiddelaar in gewelddadige conflicten met gewapende groepen zoals IRA en IS. Tijdens haar presentaties deelt ze inzichten die ze heeft opgedaan als vredesbemiddelaar en leert ze het publiek hoe ze zelf in een soortgelijke situatie een conflict kunnen deëscaleren. Ze is mede hierom een veel-gevraagde spreker op internationale events en universiteiten.

 

Fleur spreekt met passie over:

 • conflicthantering;

 • onderhandelingsvaardigheden;

 • persoonlijk leiderschap;

 • empathie & extremisme.

Wie is Fleur Ravensbergen?

Dit is Fleur, de charmante internationale vredesonderhandelaar.

Fleur Ravensbergen: een wereldwijd erkende vredesonderhandelaar.

Haar meesterlijke aanpak ontrafelt zelfs de meest complexe conflicten, zoals in Irak en Baskenland. Ze deelt haar inzichten niet alleen met leiders van regeringen, bedrijven en internationale instanties, maar traint ook anderen in haar effectieve methoden. Fleur Ravensbergen staat synoniem voor succesvolle conflictbemiddeling, waarbij menselijk begrip en doelgerichte strategieën samenkomen.

Achter de schermen schuilt een opmerkelijke reis die haar naar deze bekwaamheid heeft geleid. Fleur’s opleiding in antropologie voedde haar begrip van menselijk gedrag en culturele nuances, wat haar in staat stelt om diepere lagen van conflicten te doorgronden.

Wat Fleur echt onderscheidt, is haar compromisloze vastberadenheid. Ze heeft eens drie dagen en nachten onafgebroken onderhandeld, en uiteindelijk een baanbrekende overeenkomst bereikt tussen rivaliserende partijen. Deze vasthoudendheid wordt vaak aangedreven door haar persoonlijke overtuiging: elk conflict, hoe schijnbaar onoplosbaar ook, heeft een gemeenschappelijke grond die kan leiden tot vreedzame oplossingen.

Haar erfenis gaat verder dan vrede sluiten; het gaat om het inspireren van anderen om hetzelfde te doen. Naast haar directe betrokkenheid bij het oplossen van conflicten, heeft Fleur een stichting opgericht die jonge bemiddelaars ondersteunt en hun pad verlicht. Hierdoor blijft haar invloed groeien, terwijl nieuwe generaties worden opgeleid om de fakkel van vrede door te geven.

Reviews

“Ik was stil van haar verhaal”

★★★★★

“ Fleur heeft een heel bijzonder verhaal maar is ook vooral een bijzondere vrouw. De kracht om zacht te zijn typeert haar. Om het goede in de mens te blijven zien ook al kan die persoon iets verschrikkelijks hebben gedaan is een ongelofelijk krachtig iets. Ze neemt je mee op haar reis en op een veilige plek beleef je de missies mee.  Op het puntje van je stoel aandachtig luisteren gegarandeerd!”

Marie Janke Demoiseaux 
Adviseur bij Rijswaterstaat WNN

★★★★★

“ We asked Fleur to host an online leadership session about empathy, an important skill easily lost in times of online work and high pressure to deliver for leadership. Fleur’s work context already had impact. How does empathy work in a surrounding of war and casualties. But her personal stories really helped to feel the value, even if people feel like your opposite, of empathy to move forward to find a solution. Thank you for an impactful session!”

 

Lucas Schröder – Partner Andconnect

★★★★★

 

“Gisterenavond was ik bij een avond waar Fleur Ravensbergen vertelde over haar ervaringen. Ik hing aan haar lippen. Kijken door de bril van de ander. Je vooroordelen parkeren. De ander als mens blijven zien ondanks dat je weet dat deze verschrikkelijke dingen gedaan heeft… echt verbinden en kunnen incasseren, om kunnen gaan met nuances, kleine successen boeken, veerkracht tonen, je grenzen kennen en voluit open een onderhandeling ingaan… begrijpen. En empathie. Oprechte empathie. Ik was stil van haar verhaal. Een verhaal dat tegelijkertijd ook zo actueel is.”

Nicole Offenberg – Leiderschapscoach

Jouw review hier?

Deel jouw ervaringen met ons. Elke feedback of review helpt ons meer impact te maken.

boeken – workshops – keynotes – reizen

 

– Workshop / keynote –

Onderhandel jouw vastgoedbankdossier

17 oktober 2023

onderhandelen – Investeren – communicatie

– Boek –

Ontwapend

Pin It on Pinterest

Share This